Home > Activităţi extraşcolare
Talente la superlativ
Festivaluri tradiţionale
Teenagers Growing Up
Romania
 
Revista şcolii

Anul I, Nr. 1, 2008

Anul I, Nr. 2, 2008

Anul II, Nr. 2, 2009
 
 
Evenimente şi sărbători

Mărţişor

1 Decembrie

Festivitatea de încheiere a anului şcolar - 2010

Let's Do It, Romania 2010

Lansarea oficială a proiectului scolar Comenius 2010-2012

Ziua internaţională a apei
2011

Carnaval 2012

Festivitatea de absolvire a claselor a VIII - 2012
   
Lider voluntar colectare LDIR

           Am curăţat Romania întro singură zi! în cel mai mare proiect naţional de voluntariat, mulţumim ca ai fost alături de noi şi ai arătat ca îţi pasă de locuri ăn care trăieşti, de locul în care înveţi sau de locul în care te joci. Te aşteptăm sa fi alături de noi şi în alte ocazi, arată că îţi pasă şi România poate va arăta altfel, depinde doar de tine.
(echipa 2411 - vezi instantanee din acţiunea de curăţenie - zona Legheş )

           Dragi absolvenţi ai Scolii “Cireşarii”

           Astăzi a fost o zi importantă pentru voi de care o să vă aduceţi aminte mult timp de azi incolo. A fost ziua in care aţi păşit pentru ultima data în şcoala voastră, în calitate de elevi ai acesteia. A fost festivitatea de absolvire, predarea cheii la colegii voştri din clasa a VII-a, premierea, flori, poze, promisiuni de aducere aminte, muzică, zâmbete, lacrimi, râsete… a fost o zi plină din viaţa voastră. Aţi incheiat o etapă. Dar urmează atâtea şi atâtea altele.

           Noi, cadrele didactice ale şcolii, suntem mândri de voi. Voi sunteţi puişorii pe care i-am îngrijit în cuib timp de opt ani, iar acum trebuie să vă lăsăm să vă luaţi zborul pentru că sunteţi prea mari pentru cuibuşorul nostru. Mergeţi în lume şi arătaţi că sunteţi nişte oameni buni, frumoşi, deştepţi, care pot face mai bună lumea în care trăim.

           Noi vă dorim tot binele din lume!

 

Director,
prof. Liana Gheorghiu
 
 
           Visul din copilărie al oricărui mare artist este de a fi pe scenă. Festivalul “Talentat la superlativ” împlineşte vise, confirmă şi descoperă talente indiscutabile. Dorinţa organizatorilor a fost de a aduce pe scenă copii talentaţi de a-i lăsa să se bucure de succes şi de a ne convinge că dintre toţi participanţii la concurs ei sunt cei mai talentaţi, extraordinar de talentaţi. Iată ce înseamnă un superlativ!
           Aflat în al patrulea an al existenţei sale, festivalul a devenit interjudeţean şi ne propunem să îl realizăm la nivel naţional în anii următori. (citeste)

           În cadrul Proiectului Educaţional Naţional Şcoala "Altfel" - s-au desfăşurat o serie de activităţi educative.

           Excursie de studiu cu elevii clasei a V-a A coordonaţi de prof. diriginte Petronela Marmandiu. (instantanee din timpul activităţilor).

           Ziua dedicata traditiilor pascale a oferit elevilor posibilitatea de a afla multe informatii despre cea mai mare sarbatoare religioasa, despre obiceiurile din diferite tari si de a-si pune imaginatia si talentul la incercare pentru realizarea de decoratiuni. Activitate a fost coordonată de prof. Gabriela Schreiner şi au participat elevii clasei a VII-a A (instantanee din timpul activităţilor)
            O activitate la care a fost o participare entuziasta a fost organizata cu prilejul "Zilei Mondiale a Sanatatii" . La "Bucuria Miscarii" au facut sport elevi din toate clasele, cei mai buni calificandu-se pentru  faza municipala a concursului. Activitatea a fost coordonată de prof. Nistor Petre (instantanee din timpul activităţilor)
            Au fost desfasurate si activitati de tip " learning by doing " la care au luat parte elevi ai claselor a IV-a,  VII-a si a VIII-a . Astfel, elevii au purtat dezbateri in cadrul proiectelor " Cheia succesului " " Job shadow " si  " Junior achievement in a day ". Activitatea a fost coordonată de prof. Marinela Solomon, şi prof. Gabriela Schreiner. (instantanee surprinse în timpul activităţilor)
        În cadrul programului desfăşurat cu ocazia Proiectului Naţional Şcoala "Altfel", şcoala noastră a găzduit concursul "Geometrie şi culoare în oraşul meu". Activitatea a fost coordonată de: prof. Marinela Solomon şi prof. Petronela Marmandiu. (instantanee din timpul activităţilor)

           Spaţiul.... ultima frontieră! nu este doar o expresie memorabilă dintrun film de excepţie şi, nu vrea să înlocuiască o alta la fel de celebră "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire ", acesta este titlul sub care se vor desfăşura o serie de activităţi din cadrul Săptămânii Mondiale a Spaţiului prin care dorim să subliniem importanţa acestui eveniment.

           Dintotdeauna omul a fost fascinat de imensitatea universului. Imaginaţia a creat opere memorabile – literatură, documentare, filme ce ţin de genul ştiintifico-fantastic (SF). Mulţi au fost inspiraţi de literatura SF, oamenii de ştiinţă au descoperit că ideile fantastice de odinioară încep să capete substanţă şi să devină realitate.

           Dezvoltarea personală este un proces continuu de învăţare, perfecţionare şi valorizare de către persoane în relaţiile cu alte persoane şi cu societatea. Este un proces prin care copiii şi tinerii sunt ajutaţi să identifice domeniile pentru creşterea personală şi să caute oportunităţi pentru dezvoltarea capacităţilor sale, să conştientizeze şi să valorifice aspectele personale pozitive, să reflecteze asupra experienţelor trăite şi să conştientizeze alegerile pentru acţiunile viitoare.  Obiectiv general: promovarea sănătăţii psihice, fizice, emoţionale, sociale şi spirituale, a stării generale de bine. (citeşte)
           Începând cu anul şcolar 2010 - 2011, în calitate de coordonator al proiectului de parteneriat şcolar multilateral Comenius cu tema Environmental Management College (EMC), şcoala se va implica în organizarea şi derularea unor activităţi pe teme ecologice împreună cu parteneri (elevi şi profesori) din: Spania, Turcia, Polonia, Portugalia şi Bulgaria. Proiectul are o durată de 2 ani şi este finanţat din fonduri europene. (site-ul proiectului EMC - Environmental Management College)